Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χρισουγεννιάτικα μπισκότα

Αναρτήθηκε από Unknown στις 5:14 μ.μ.
  Κάθε χρόνο όλοι τρελαινόμαστε για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες αλλά στο τέλος αυτά που πραγματικά κλέβουν την παράσταση είναι τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα...


            Σου έχουμε λοιπόν την αυθεντική συνταγή γιά
                            sugar cookies
Ζύμη
  • 250 γρ. μαργαρίνη (ή βουτυρο) σε θερμοκρασια δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. αλεύρι (περίπου… όσο πάρει)
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • βανίλια

Εκτέλεση

Χτύπησε στο μίξερ τη μαργαρίνη που έχεις πρώτα κομματιάσει μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Πρόσθεσε τα αυγά, τη βανίλια, το μπέκιν και το αλάτι και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ.  Πρόσθεσε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να νιώσεις ότι το μίξερ αρχίζει να ζορίζεται.
Παράτα το μίξερ πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι και άρχισε να ζυμώνεις με το χέρι. Συνέχισε μέχρι να πάρει το περισσότερο αλεύρι αν όχι όλο ώστε να αποκτήσει μια εύπλαστη και όμορφη ζύμη.
Χώρισε τη ζύμη στα 4 και τύλιξέ την με μεμβράνη. Βάλ' την στο ψυγείο και άσ' την  εκεί για ένα βράδυ.
Στη συνέχεια βγάλε ένα ένα κομμάτι ζύμης και άνοιξέ το με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου. Γενικά αν ρίξεις λίγο αλεύρι στον πάγκο ανοίγει καλύτερα και δεν κολλάει. Επίσης μπορείς να ανοίξεις το ζυμάρι ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.
Κόψε τα κουλουράκια με κουπ-πατ και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτάκια.
Δε θέλουμε να πάρουν χρώμα τα μπισκοτάκια. Ουτε να γυαλίσουν γι’αυτό και δεν πρέπει να απλώσεις αυγό πάνω τους. Όταν θα βγουν από το φούρνο θα είναι ακόμα σχετικά μαλακά, θα σκληρύνουν μέχρι να κρυώσουν.


Royal icing

  • 400 γρ άχνη ζάχαρη
  • το ασπράδι ενός αυγού
  • 1 κουταλιά χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμόνι 
  • 1 κουταλιά γλυκόζη (πουλανε σε βαζακια στα σουπερμαρκετ)
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής



Πως κάνουμε το Royal Icing

Βάλε όλα τα παραπάνω εκτός από το χρώμα σε ένα μπολ και χτύπησέ τα με το μίξερ για 7-8 λεπτάκια ώστε να γίνει σαν πηχτή κρέμα, περίπου σαν οδοντόκρεμα.

Για τα περιγράμματα χρησιμοποίησε το royal icing ως έχει
Για το γέμισμα αραίωσε σε ξεχωριστό μπολάκι μια ποσότητα και πρόσθεσε λίγο νεράκι και λίγο χυμό λεμόνι ακόμα για να μοιάζει σε ρευστότητα σαν μέλι.
Γενικά για κάθε χρώμα που θα χρειαστείς θα φτιάξεις και τις δυο μορφές οπότε θα χρειαστείς πολλά μπολάκια για να τα φτιάξεις. Ό,τι περισσεύει δε πετιέται, το βάζεις σε ταπερακι με καπάκι στο ψυγείο και το χρησιμοποιείς τις επόμενες μέρες σε άλλα μπισκοτάκια. Γενικά αντέχει αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Για να διακοσμήσεις τα μπισκοτάκια αρχικά κάνεις τα περιγράμματα της βάσης με λεπτή μύτη κορνέ με το πηχτό royal icing και τα αφήνεις να στεγνώσουν 5-10 λεπτάκια.



Στη συνέχεια προσθέτεις το γέμισμα με το αραιό royal icing. Αν ειναι μεγάλη η επιφάνεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κουταλάκι αντί για κορνέ, αλλιώς βάζεις μια πιο χοντρή μύτη στη σακούλα του κορνέ. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας σπρώχνεις το royal icing προς τις άκρες. Γενικά είναι πολύ εύκολο, αν το κάνεις μια φορά θα καταλάβεις.

Αφού βάλεις και το γέμισμα, πρέπει να στεγνώσουν. Ο χρόνος που θα χρειαστεί μπορεί να φτάσει και το 24ωρο.

Αφού στεγνώσουν καλά λοιπόν, μπορείς να σχεδιάσεις την επόμενη στρώση με το κόκκινο ή όποιο άλλο χρώμα θέλεις πάνω στην καλά στεγνωμένη βάση . Ας πουμε… με γαλάζια….   



με πράσινα...




με παστέλ...



και με πιο έντονα χρώματα *.*...









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

My imperfect girly life Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos